Aplicarea corectă a îngrăşământului

Pentru un rezultat bun este necesar să se răspândească îngrăşământul uniform și în doză corectă pe tot gazonul. Adesea, se văd suprafețe acoperite cu iarbă cu dungi gălbui: acestea sunt rezultatul unei aplicări incorecte. Sunt necesare până la șase săptămâni pentru a remedia această problemă gravă care, în fond, se întâmplă doar pentru că se suprapun prea mult sau prea puțin culoarele de împrăştiere.

Precizia aplicării este esențială pentru a obține cele mai bune rezultate cu produsele pe care le utilizați. Precizia aplicării, viteza de împrăştiere, eficiența distribuției sunt toate aspecte care afectează calitatea rezultatului final. De asemenea, ele duc la economisirea de timp și bani.

Dispozitivele de împrăştiere

Sunt rapide și precse. Discul rotativ de la baza cuvei împrăştie produsul în fața dispozitivului într-o bandă în formă de evantai; unele modele au o placă laterală care poate fi acționată pentru a evita murdărirea drumurilor de acces sau a straturilor de flori și irosirea produsului. Cu aceste dispozitive se evită mai ușor riscul de striuri, dar este important să se suprapună benzile între o porţiune şi cealaltă. Un astfel de dispozitiv este AccuPro 2000 de la Landscaper Pro.

Dispozitivele de distribuire prin cădere

Sunt utile atunci când aveți nevoie de o împrăștiere precisă deoarece se acţionează pe coridoare drepte, bine definite. Produsul cade direct din cuvă pe gazon. Dispozitivele de distribuire prin cădere acoperă o bandă de împrăştiere de aproximativ 60 cm, dar roțile lor se extind cu câțiva centimetri în afara zonei de cădere. Prin urmare, este nevoie de pricepere în utilizarea lor pentru a evita striațiile pentru că trebuie să se suprapună cu urmele roților. Un astfel de dispozitiv este Classic Drop Spreader.

Sugestii pentru o bună aplicare

  • Când se foloseşte dispozitivul, el trebuie împins şi nu tras.
  • Se merge în linie dreaptă în pas stabil şi moderat.
  • Viteza de mers este crucială pentru precizia aplicării deoarece variațiile de viteză afectează cantitatea de produs distribuită. Astfel, reducând ritmul de mers la jumătate se dublează cantitatea aplicată.
  • Se recomandă în general o viteză normală de mers pe jos de 5 km / oră.
  • Păstrați cuva închisă în timp ce vă întoarceţi şi până ajungeţi în zona în care nu s-a aplicat încă îngrășământ.
  • Pe gazonul regulat este recomandabil să se înceapă aplicând produs pe două benzi la capetele lotului și mergând înainte și înapoi între cele două capete.
  • Într-o grădină cu un perimetru neregulat cu tufe și straturi de flori este mai bine să începeţi cu benzile de contur și apoi completați zona mergând înainte și înapoi.

 

Leave a Reply