Cum facem ca agenții de umectare să funcționeze

Cum facem ca agenții de umectare să funcționeze.

Zece sfaturi pentru un program eficient.

Controlul umidității în zona rădăcinilor este o parte esențială a planului de management integrat al terenului. Utilizarea agenților de umectare a devenit o practică standard pentru o gestionare eficientă a umidității pentru întreținerea gazonului. Obținerea de performanță maximă de la produsul selectat va face controlul umidității mai eficient.

Iată 10 sfaturi pentru utilizarea eficientă a agentului de umectare.

  1. Identificarea problemei

Dacă gazonul dvs. prezintă stres hidric regulat, există un număr de factori care ar putea fi îmbunătățiți. De exemplu, cât de eficientă este irigarea dumneavostră? Zona rădăcinilor este compactată? Cât de adânc este sistemul radicular al gazonului? Aceste probleme vor afecta toate aspectele legate de gestionarea umidității și pot fi îmbunătățite prin practici de întreținere care pot fi completate prin folosirea unui agent de umectare. Cu toate acestea, daca solul din zona rădăcinilor a devenit hidrofob, atunci numai un agent de umectare de calitate aplicat constant pe perioada întregului sezon va fi eficient.

2. Monitorizarea umidității solului

Contorul umidității solului trebuie considerat o parte esențială a programului. Acesta va permite să monitorizați în mod constant conținutul deapă din zona rădăcinilor. Măsurați regulat și înregistrați valorile umidității. Pe măsură ce construiți o imagine a modului în care se schimbă umiditatea solului o data cu anotimpurile, puteți implementa un program de irigare corect. Sincronizarea irigărilor, ajustarea cantității de apă aplicată și stabilirea sarcinii de gestionarea apei pentru un gazon sănătos. Detaliul va detecta dezvoltarea de zone uscate în zona rădăcinilor, înainte ca simptomele vizuale să apară și va da posibilitatea ănceperii tratamentului cu agenți de umectare.

3. Alegeți un agent de umectare de calitate superioară

În multe țări nu există controale sau reglementări eficiente privind produsele comercializate ca agenți de umectare și acest lucru a dus la apariția a numeroase produse care nu dispun de date relevante pentru a susține utilizarea lor. Aceste materiale sunt adesea atractive în primul rând datorită prețurilor scăzute, dar, așa cum este adevărat în multe alte domenii, într-adevăr obțineți ceea ce plătiți. Achiziționați agentul de umectare de la un furnizor cunoscut și cereți să vedeți rapoartele de cercetare. Zonele uscate și solurile hidrofuge sunt probleme grave, iar pentru tun tratament eficient este necesar un produs de cea mai bună calitate.

4.Urmați un program de prevenire

În general, conform industriei agenților de umectare, toate produsele funcționează cel mai bine dacă sunt aplicate preventiv, iar utilizarea lor continuă regulat pe întreg sezonul. Acest lucru se datorează faptului că agenții de umectare se acumulează în sol în concentrații maxime în perioadele de vară când solurile sunt cele mai uscate. În condițiile Europei de N, primele 2 aplicări trebuie făcute în martie începutul lunii aprilie și ulterior lunar până în septembrie – octombrie. În mod mormal, pe un teren de golf, în funcție de tipul solului și durata perioadei secetoase, se vor face 7 sau 8 aplicări într-un sezon. Permiterea apariției simptomelor de zone uscate înainte de a încerca rehidratarea acestor zone necesită adesea mult mai mult agent de umectare, decât atunci când este utilizat preventiv.

5. Urmați instrucțiunile de pe etichetă

Agenții de umezire au fost concepuți pentru a fi utilizați în anumite moduri pentru a maximiza eficiența lor. Aplicați produsul în funcție de dozele înscrise pe etichetă. Unii agenți de umectare sunt eficienți atunci când sunt aplicați pe sol în doze mai mari la începutul sezonului, alții sunt eficienți când sunt aplicați în doze mici, regulat. Reducerea dozei – sub recomandări – duce întotdeauna la o performanță redusă. Volumele de apă recomandate pentru aplicarea prin pulverizare sunt, de obicei, destul de ridicate în comparație cu alte produse deoarece agentul de umectare trebuie să se infiltreze în sol fără a se lipi de frunze. Aceasta este o aplicație pe sol, nu o aplicație foliară.

6. Irigați după aplicare

Mai mulți agenți de umectare moderni, de înaltă calitate pot fi aplicați fără udare și, în general, vor da rezultate satisfăcătoare dacă acest lucru se va realiza. Cu toate acestea, pentru toate produsele pentru umectare, udarea asigură că materialul ajunge la cele mai uscate zone ale solului, unde poate avea efect maxim. Un mod eficient de a vă asigura că agentul de umectare este udat, este să îl aplicați în timpul sau chiar înainte de precipitații.

7.Tratamentul localizat

Dacă este urmat un program complet, atunci vor exista foarte puține zone care vor necesita un tratament suplimentar. Cu toate acestea, în cazuri extreme, de exemplu, zonele înălțate, se vor face tratamente localizate suplimentare utilizând un pulverizator și pot fi benefice și rentabile în comparație cu tratarea întregii peluze.

8. Amestecarea în rezervor

Pentru simplificare, peisagiștii vor aplica ocazional mai multe produse pe care le amestecă în rezervorul pulverizatorului. Trebuie avut grijă ca cele două produse să fie compatibile și să aibă efectul dorit la volumul recomandat de apă. Adăugarea unui agent de umectare poate spori o anume componentă a amestecului de rezervor – deoarece asigură o acoperire foarte uniformă și se răspândește prin sol. Volumele de apă recomandate pentru agenții de umectare sunt adesea mai mari decât cele recomandate pentru alte produse, cum ar fi fierul lichid, deoarece acesta din urmă este proiectat pentru a fi aplicat pe foliar, nu pe sol.

  1. Aplicații în timplul iernii

Perioada de utilizare pentru agenții de umectare este din primăvară până în toamnă pentru a coincide cu perioadele secetoase. Studiile recente au arătat că utilizarea în timpul lunilor de iarnă poate îmbunătăți drenajul și îndepărtarea apei de suprafață, iar în cazurile în care există o zonă foarte uscată poate duce lao posibilă eliminare a problemei în anul următor. Adesea, acest lucru poate fi realizat utilizând doze reduse în comparație cu ceea ce se recomandă pentru utilizarea sezonieră. Un agent de umectare penetrant este conceput pentru a reduce tensiunea superficială a apei și va fi eficient numai dacă apa are o traiectorie viabilă de drenaj pentru a se deplasa.

 

  1. Fungicide și controlul Inelului de basm (Fairy rings)

Agenții de umectare pot ameliora simptomele Inelului de basm prin tratarea efectului repelent pentru apă, pe care îl provoacă. Dacă se aplică un agent de umectare înainte de tratamentul cu fungicide pentru inele de basm, atunci aceasta va crește șansa ca fungicidul să-și atingă ținta. Programele de tratament combinând fungicide și agenți de umectare sunt disponibile pentru tratarea inelelor de basm obișnuite și, de asemenea, pentru inele de basm superficiale (Thatch Fungi).

Un plan eficient de gestionare a umidității pentru gazon depinde de combinarea unui număr de factori. Selectarea și utilizarea unui agent de umectare de calitate ca parte integrantă a planului aduce o eficiență îmbunătățită a utilizării apei și o calitate îmbunătățită a suprafeței gazonate, nu în ultimul rând prin prevenirea respingerii localizate a apei.

Leave a Reply