BOLI ŞI SOLUŢII

Umbrirea

provocată de arbori şi clădiri poate reduce circulaţia aerului, crescând reţinerea apei şi reducând rezistenţa la boli. În condiţii de luminozitate scăzută, plantele au tendinţa firească de alungire, concurând pentru lumină. Gazonul din zonele umbrite are frunze mai subţiri, astfel plantele sunt mai susceptibile la boli.

Produs: Sun & shade

Firul roşu

Firul roşu apare predominant pe gazonul în care nivelurile de azot din sol sunt scăzute. Solurile compactate şi înrădăcinarea superficială pot creşte posibilitatea de apariţie a bolilor.

Produs: LandscaperPro Maintenance

Buruienile

Gazonul cu o densitate scăzută este susceptibil la îmburuienare, semințele acestora având loc suficient pentru a se dezvolta.
Printre cauzele densităţii scăzute se pot număra fertilizarea insuficientă, irigarea excesivă, scalparea prin tundere foarte joasă şi plasarea în zone cu luminozitate scăzută.

Produs: Weedcontrol

Antracnoza

Antracnoza atacă gramineele (de regulă, numai Poa annua) atunci când sunt expuse stresului. Boala este declanşată de carenţele nutritive şi compactarea solului, care reduce rezistenţa gazonului.

Produs: LandscaperPro Allround

Mucegaiul de zăpadă

Se dezvoltă în diverse condiţii: umezeală, umiditate, răcoare (0-15C); concentraţie ridicată de azot (N) în timpul toamnei şi surplus de resturi vegetale. Apare sub formă de pete circulare, cu diametrul de până la 300 mm. Frunzele se îmbibă cu apă, capătă o culoare roşie-brună, apoi se decolorează.

Produse: Pre winter, Stress control

Muşchii

Muşchii se regăsesc de regulă în locuri răcoroase,
cu umiditate şi umbră. Gazonul cu o densitate scăzută este susceptibil la infestarea cu muşchi. Printre cauzele densităţii scăzute se pot număra fertilizarea insuficientă, irigarea excesivă, scalparea prin tundere foarte joasă şi plasarea în zone cu luminozitate scăzută.

Produs: Weed control