Sfaturi pentru aplicarea îngrășământului

Alegerea unui îngrășământ corect pentru gazonul dumneavoastră va face o mare diferență în calitatea suprafeței, mai ales în ceea ce privește aspectul și toleranța la uzură. De asemenea, este importantă asigurarea protecției mediului prin controlarea infiltrărilor inutile și a potențialei contaminări a apei subterane și a surselor de apă. Și, nu în cele din urmă, asigurați-vă că aplicați îngrășămintele cât mai corect posibil!

Sfaturile noastre pentru aplicarea îngrășământului

  • Întotdeauna asigurați-vă că îngrășământul este aplicat uniform pentru ca gazonul tratat să nu crească neuniform sau, în unele cazuri, să nu se ardă.

 

  • Aplicați în sezonul ploios, în timpul unei perioade uscate. Acest lucru va asigura că materialul aplicat este bine diluat în solul superior. Dacă nu plouă, materialul trebuie udat, mai ales pe gazon fin, deoarece este mai predispus la arderi.

 

  • Îngrășămintele granulate pot fi împrăștiate manual pe suprafețe mici, dar în cazul suprafețelor mai mari cu gazon, există o gamă de aplicatoare disponibile. Deși aceste aplicatoare sunt dotate cu marcaje de calibrare și ghidare, este recomandat să exersați calibrarea echipamentului pe teren, înainte de utilizare.

 

  • Atunci când aplicați îngrășământ folosind un aplicator de împrăștiere clasic, cantitatea trebuie împărțită în câte două curse de-a lungul suprafeței – ce-a de-a doua fiind la 90 de grade față de prima.

 

  • Aplicatoarele rotative împrăștie mai mult material în mijloc. Pentru a evita o aplicare neuniformă, lățimea de împrăștiere realizată de dispozitiv trebuie măsurată când este setat să aplice la jumătate din rata necesară. Bornele pot fi apoi folosite pentru a asigura că fiecare trecere succesivă este setată la jumătate din lățimea acoperită de aplicator.

 

  • Îngrășămintele lichide trebuie aplicate folosind un dispozitiv de pulverizare tip walkover sau unul montat pe un vehicul și au avantajul aplicării îngrășământului fără a lăsa granule pe suprafața gazonului. Cu toate acestea, în general, cantitatea de substanțe nutritive aplicată într-o singură operație este semnificativ mai mică în comparație cu o aplicare a unui material granulat și, prin urmare, este nevoie de mult mai multe aplicări pentru a oferi aceeași cantitate de substanțe nutritive.

 

  • Un lichid trebuie aplicat într-o singură aplicare, folosind borne pentru a se asigura că nu există suprapuneri.

Leave a Reply