Amenajarea grădinii. Tendințe 2019

Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul anului, gândurile încep să se îndrepte către anul viitor. Noile idei combinate cu metodele de lucru tradiționale pot fi o combinație interesantă, oferindu-ți ocazia de a experimenta noi servicii și de a-ți personaliza mai bine munca. Verifică ideile noastre despre ultimele tendințe și moduri de amenajare a spațiilor verzi pentru a-ți menține afacerea  proaspătă și competitivă pentru anul viitor.

Culori vibrante

Culorile vibrante și modelele îndrăznețe sunt în trend, atât pentru haine, cât și pentru decorarea casei. Acest lucru se va reflecta în amenajările exterioare în 2019 pentru a aduce energie pozitivă și un sentiment de distracție și optimism. Utilizați culori îndrăznețe pentru orice, de la paturi înălțate, garduri și pereți, adăugați containere în diverse forme și culori și plante multicolore pentru a aduce coerența unei scheme.

Grădinile verticale

Aduceți verdeață și culoare suplimentare într-o grădină folosind spațiile verticale și acoperișurile. Acesta poate fi o modalitate fantastică de a moderniza o zonă și de a aduce culori și texturi noi, mai ales acolo unde spațiul este îngust. Există numeroase moduri în care acest lucru poate fi realizat, de la utilizarea materialelor reciclate, cum ar fi cutiile de aluminium ca recipiente de plantat sau sistemele de irigare incorporate făcute la comandă. Acoperișurile verzi, în special, pot aduce un spațiu mai natural și mai relaxat și pot crea zone incredibil de valoroase pentru fauna sălbatică, folosind specii autohtone de iarbă, mușchi și suculente pentru a crea interes pe tot parcursul anului, asigurând în același timp izolarea termină.

Inspirație din flora spontană – vegetație naturală, zone de flori sălbatice

Inspiră-te din natură, folosind specii native amestecate cu plante de grădină mai tradiționale pentru a introduce un spațiu mai spontan și mai armonios. Tendințele moderne de design, inspirate din natură, permit imperfecțiunile și detaliile surprinzătoare, dar pot oferi, de asemenea, un sprijin important pentru faună. Introducerea unei zone cu flori sălbatice într-un colț însorit va oferi un habitat important pentru insectele polenizatoare, cum ar fi albinele și fluturii, precum și pentru micile păsări din grădină.

Funcționalitate

Designul grădinii contemporane nu înseamnă să scoți din grădină spațiile funcționale pentru cultivarea fructelor și legumelor. Tendințele moderne oferă idei creative pentru încorporarea fructelor de pădure, a pomilor fructiferi, a legumelor și a plantelor aromatice, alături de flori frumoase, fie că sunt în borduri tradiționale, fie în grădini vertical moderne, ghivece și coșuri suspendate. Există întotdeauna ceva disponibil pentru grădini de toate formele și dimensiunile. Multe plante comestibile se găsesc într- o varietate de soiuri. Salatele, de exemplu, sunt disponibile într-o gamă de culori, forme și texturi și atunci când sunt încorporate într-o schemă creativă de plantare vor produce un amestec plăcut de verdeață luxuriantă și accente pline de culoare.

Redu, refolosește, reciclează

Având în vedere schimbările climatice, tot mai mulți oameni caută modalități prin care pot contribui la protejarea mediului înconjurător. Atenția sa concentrat recent asupra reducerii cantității de materiale plastice din mediul înconjurător ca urmare a faptului că poluarea cu plastic din mările și oceanele lumii are un impact asupra sănătății și bunăstării animalelor sălbatice. Preocuparea a crescut semnificativ în ultimul an de la descoperirea micro-materialelor plastice găsite în pește și potențialul acestora de a intra în lanțul alimentar uman. Scopul este să trăim după modelul celor trei R – Reducere, Reutilizare și Reciclare. Decorațiile DIY reprezintă o modalitate distractivă și unică de a personaliza designul grădinii și de a da o notă artistică unui spațiu. Decorațiunile pentru perete, semnele decorative, hranitoarele pentru păsări, casuțele de păsări și cele de insecte toate sunt proiectele fantastice care ne oferă ocazia reutilizării și reciclării deșeurilor menajere nedorite și, în special, a articolelor din plastic cum ar fi sticlele din plastic.

Leave a Reply