Calitatea este cea mai importanta

Cel mai important lucru este CALITATEA spune Simon Taylor, Product&Business Development Manager Seminte de Gazon

In industria agro  ICL Specialty Fertilizers este cunoscuta ca o companie specializata in solutii de fertilizare. Majoritate  consultantilor, administratorilor spatiilor verzi si a terenurilor sportive nu sunt la curent cu experienta noastra in genetica. ICL Specialty Fertilizers stie faptul ca o calitate ridicata a gazonului este piatra fundamentala ce sta la baza construirii unor terenuri de sport de top. In ultimii 10 ani ne-am concentrat eforturile asupra dezvoltarii unui portofoliu de seminte de inalta calitate care sa acopere toate nevoile clientilor nostri.


Am acumulat 25 ani de experienta in sectorul semintelor si stiu ca este nevoie de timp pentru a dezvolta un portofoliu de seminte de gazon de inalta calitate – multa munca, determinare si un parteneriatul strategic. Trebuie sa avem o abordare proactiva in ceea priveste extinderea gamei de seminte si trebuie sa privim in viitor pentru a putea crea varietati ce vor putea satisface cererile viitoare. In acest scop lucram cu multiplicatori privati cum ar fi Den Haan Zaden din Olanda si  Mountain View din Statele Unite ale Americii pentru a aduce in acelasi loc o serie de noi varietati din majoritatea specilor folosite. Pe cont propriu Pieter Den Haan colecteaza anual mii de plante individual pentru a diversifica in continuare fondul genetic al programului de incrucisare si multiplicare. Scopul cercetatorilor nostri este de a dezvolta noi varietati care sa se se adapteze la diverse conditii de mediu si la diferite tipuri de intretinere.

Un mare ajutor atunci cand se evalueaza alegerea soiurilor sau calitatea amestecurilor sunt studiile nationale independente pentru gazon. Plasam noile varietati in diverse conditii de testare cand credem ca am descoperit ceva demn de urmat. Programul National American de evaluare a gazonului este un sistem extrem de cuprinzator care colecteaza date din majoritatea statelor, dar este axat pe evaluarea sporturilor de vara. Pentru zonele din Europa de Sud aceste clasamente sunt un real ajutor, dar cand ne referin la zonele reci si cu lumina de o intensitate scazuta din nordul continetului, crieteriile de selectie trebuie sa fi complet diferite, in special in cazul gazonului care este supus unui trafic intens. Majoritatea tarilor au programe propri de testare a gazonului care pot fi luate ca referinta in ceea ce priveste performata gazonului, desi nu arata ce tip este mai bun in anumite situatii. Vom utiliza testarile realizate de fiecare tara cand vom cauta noi varietati de calitate.

Din perspectiva Regatului Unit climatul nostru temperat este, fara indoiala, din ce in mai provocator si vedem din ce in ce mai multe fenome extreme ale vremii. Acest lucru a fost evident vara trecuta cand mai multe platforme de golf din zonele de sud au fost grav afectate de temperaturile ridicate si de seceta prelungita. Cercetarile genetice se bazeaza pe dezvoltarea caracteristicilor cum ar fi toleranta la seceta si toleranta la atacul bolilor si al daunatorilor. Astfel, noile varietati vor fi mai bine adaptate de conditiile extreme de mediu. Lucram cu cercetatori pentru a imbunatatii constant portofoliul nostru astfel incat sa putem satisface cerintele viitoare.

Semintele din portofoliul ICL Specialty Fertilizers au imprumutat caracteristici pozitive din sursele genetice atat din Europa cat si din America. Prin acesta strategie ne propunem sa cream amestecuri de seminte cu un pachet de calitati pentru a face fata diverselor conditiilor intalnite in Europa. Incercam intodeauna sa construim, un portofoliu robust in care administratorii de terenuri sportive pot avea incredere ca va face fata tuturor situatilor. Formam amestecurile astfel incat fiecare specie se complezeaza reciproc pentru a crea un gazon de inalta performata.

Gama ICL Specialty Fertilizers este ,la momentul actual, cea mai diversificata din industrie si asigura clientilor nostri genetica de top. Mai jos sunt doar cateva solutii puse la dispozitia clientilor nostri:

  • Ripide  (Agrostis stolonifera) din gama ICL ProSelect a obtinut locul 1 in concursul din Marea Britanie STRI 2019 la categoria“New Cultivar“. In plus Riptide a fost testat si in zona scanidiva (Scangreen) pentru idicatorii de performata esentiali ai densitatii, rezistentei la boli si ai rezistentei la iernare. Acesta a depasit toate asteptarile!!!
  • Heritage (Agrostis capillaris) se enumera printre varietatile utilizate in Marea Britanie si zona de Nord a Europei. Este ideala pentru reinsamantarea terenurilor de golf. Caracteristicile sale principale sunt densitatea excelenta si aspectul vizual, completate de o buna rezistenta la Microdochium. Heritage de asemenea mentine o culoare buna atat in perioada de iarna cat si in timpul verii.
  • Torsion (Lolium perenne) impreuna cu tehnologia de aerare (TRT) ofera o calitate uimitoare a gazonului. Culoarea verde inchisa, toleranta ridicata la boli si dezvoltarea laterala compacta fac din Torsion o varianta de luat in calcul de catre orice profesionist. Torsion este inclus in gama “Proselect Sport“ ideal pentru toate terenurile de sport.

Speram sa apreciati faptul ca lucram din greu pentru a crea si a va pune la dispozitie cele mai bune seminete de gazon. Stim ce importanta este o genetica de calitate pentru dumneavoastra si noi trebuie sa ne ridicam la nivelul asteptarilor. Varietatile gazonului sunt importante pentru terenurile sportive, dar odata cu schimbarile conditiilor climatice asteptarile sunt mai mari. Motivul pentru care realizam parteneriate cu cei mai importanti cercetatori si furnizori din domeniu este faptul ca noi consideram ca cel mai important lucru este calitatea.

Leave a Reply