Vrei să ai o curte de vis? LandscaperPro este alături de tine!

Anul acesta probabil că vom petrece mai mult timp în grădina noastră decât de obicei așa că trebuie să avem mai multă grijă de curtea noastră. De ce să nu tranformăm curtea intr-o iază de relaxare astfel încât să ne putem bucura de soare,să ne jucăm în gazon,iar la lăsarea nopții să dăm petreceri de neutat.

Grădina cu flori

Dacă doriți să creați o grădină de flori sau să colorați gardul existent cu plante ornamentale, alegeți producătorii locali. Îi putem sprijini financiar și probabil vom primi informații detaliate și sfaturi personalizate de la ei pentru îngrijirea plantelor. Pentru a menține sănătatea plantelor și a ne bucura de florile noastre pe tot parcursul sezonului se recomandă fertilizarea înainte de venirea temperaturii ridicate. Prin aplicarea unui îngrășământ complet peliculat putem oferi nutrienți pe tot parcursul sezonului, garantând șase luni de înflorire și creștere. Landscaper Pro Flora este un îngrășământ universal pentru flori cultivate în exterior, în ghiveci sau în jardiniere, dar este excelent și pentru fertilizarea arbuștilor ornamentali.

Pregătirea gazonului pentru vară

Odată cu venirea verii zilele și nopțile sunt din ce în ce mai calde. Temperaturile medii de peste 20 °C pot fi o povară pentru gazon. Dacă doriți să evitați îngălbenirea gazonului, brunificarea și posibilele goluri merită să acordați atenție peluzei încă de la începutul verii. Căldura și seceta reprezintă un dublu stres care poate afecta sănătatea plantelor în multe feluri. Aceasta reduce rezistența la boli, trafic, și încetinește regenerarea. Cu toate acestea, cu bune practici de udare și tundere, precum și furnizarea de nutrienți necesari, ne putem răcori pe un gazon moale, verde, chiar și în cele mai calde zile!

Întreținerea gazonului pe timp de vară

Este necesar să fertilizați grădina de cel puțin de două ori pe an: o dată primăvara și odată toamna pentru a pregăti plantele de venirea iernii. Pe vreme caldă și uscată, este important să nu aplicați prea mult azot, deoarece poate duce la creștere excesivă, epuizând rezervele de carbohidrați din plante! Îngrășăminte echilibrate ,cu eliberare controlată, sunt cele mai potrivite pentru fertilizare. Acestea asigură alimentarea cu nutrienți pe tot parcursul verii. Odată ce căldura s-a instalat, dacă există o penurie, se recomandă tratarea zonei cu îngrășământ foliar. Acesta stimulează activitatea rădăcinilor fără a provoca stres suplimentar plantei.
Un element cheie în fertilizarea pe timpul verii aplicarea îngrășămintelor cu potasiu. Asta ajută gazonul să fie mai tolerant la secetă. Îngrășământul potrivit pentru vară este, prin urmare, bogat în potasiu și oferă chiar hrană plantelor pe tot parcursul sezonului. Un astfel de produs este Landscaper Pro Stress Control.

Udarea

Necesitatea de apă a gazonului depinde tipul de gazon, înălțimea de tăiere, temperatura, tipul solului și vânt. În cele mai multe cazuri este suficient să udăm doar de 1-2 ori pe săptămână. Cel mai bun indicator pentru acest lucru este „efectul de amprentă”.Adică: după călcarea pe gazon, dacă unele fire de iarbă nu se îndreaptă și lasă urme vizibile pe suprafața gazonului mult timp este necesar să aplicăm apă. Udarea zilnică poate afecta sănătatea gazonului. Umiditatea excesivă este propice pentru dezvoltarea unor boli sau pentru apariția unor dăunători. De asemenea, trebuie să asigurăm drenarea apei pentru a evita băltirile. Dacă solul este prea compact poate fi necesară aerarea solului. Operațiune trebuie făcută în primăvară.

Tunderea

Vara alegeți cea mai lungă înălțime de tăiere recomandată soiului. Gazonul mai mare este mai bine înrădăcinat și poate absorbi apa din straturile inferioare ale solului. Urmați regula 1/3! Adică tăiați maxim de 1/3 din lungimea firelor de gazon. În caz contrar „scalpăm” gazonul și pot apărea goluri. Pentru o înălțime de tăiere de 5-6 cm este suficient să tundeti gazonul o dată pe săptămână.

Buruienile

Tempraturile ridicate însoțite de o udare adecvată creează un mediu ideal pentru buruieni. Dacă grădina dumneavoastră este predispusă la invazia de buruieni, dar nu doriți să pulverizați erbicide (de exemplu, pentru sănătatea copiilor mici sau a animalelor de companie), un îngrășământ peliculat combinat cu un erbicid poate fi o soluție excelentă. Landscaper Pro Weed Control este un îngrășământ cu granule mici care este eficient împotriva tuturor speciilor de buruieni cu frunză lată. Prin efectul său dublu, nu numai că elimină buruienile, dar hrănește și întărește gazonul. Astfel încât să ne putem bucura de peluze de o calitate ireproșabilă. Planificați aplicarea dimineața când frunzișul este încă umed și de preferință între două tunderii. De asemenea, buruienile trebuie să fie vizibile pentru ca să absoarbă substanța activă și să dispară. Deoarece este un produs cu eliberare lentă, acesta furnizează gazonului nutrienți timp de 2 luni. Aplicați de două ori pe an!
Pentru aplicarea corectă a îngrășămintelor vă recomandăm să utilizați aplicatorul HandyGreen. Acesta este potrivit atât pentru grădinile mici și mari.
Cu 2-3 ore de muncă pe săptămână puteți avea o peluză luxuriantă și o grădină de flori ca in Olanda. Totul în confortul curții dumneavoastră!

Leave a Reply