Îngrijirea grădinilor vara

Vara, mai ales pe timp de caniculă, îngrijirea corectă a grădinilor este una dintre operațiunile cele mai provocatoare. Totuși, dacă respectăm regulile cele mai importante, ne dăm seama că de fapt nu este o ştiință foarte complicată, ci trebuie doar să acordăm mai multă atenție.

Câteva cuvinte despre tunderea gazonului

Orice proprietar de gradină știe că în lunile care urmează, tunsul ierbii în gradină va fi programul primar. În această perioadă gazonul este supus la stres din cauza căldurii și a secetei, de aceea trebuie să avem foarte mare atenție la respectarea „regulii 1/3” când tundem iarba, și anume sa tăiem maximum o treime din frunziș. Aşadar dacă vrem sa tăiem frunzișul la o înălțime mai mică, atunci putem face aceasta cu tundere mai deasă, altfel gazonul va avea de suferit din cauza tunsului drastic. Pe timp de căldura și secetă mare să nu tundem iarba, mai bine să o lăsam să crească mai mult.

Sfaturi de irigare

Dacă precipitațiile nu acoperă nevoia de apă a gazonului, atunci trebuie irigată. În gradină, primul semn prevenitor a uscării este aşa numitul „efect al presiunii piciorului”, ceea ce înseamnă că după ce călcam cu picioarele solul, din cauza deficienţei de apă, firele de iarbă nu se îndreaptă și urmele rămân vizibile pentru mult timp pe gazon. Foarte mulţi udă gazonul zilnic în mod incorect, și chiar și de mai multe ori pe zi. Udarea frecventă menține firele de iarba umede, ceea ce favorizează bolile fungide. Practica adecvată de irigare: mai bine mai rar și cu doze mai mari, decât de multe ori cu doze mici. În cazul în care udăm gazonul în mod adecvat, acesta va face rădăcini foarte adânci, mărimea rădăcinii corespunzătoare face faţă secetei, aceasta fiind condiția principală a ierbii care tolerează stresul. Irigarea gazonului este recomandată în primele ore ale dimineții. Dimineața riscul de evaporare este mai mic și firele de iarbă au timp să se usuce, ceea ce ajută la prevenirea bolilor fungide.

Reaprovizionarea cu nutritive

Din iunie până în august gazonul are nevoie de mai multă apă. Udarea mai intensivă poate conduce la spălarea nutrienților. Lipsa de substanțe nutritive conduce la îngălbenire, slăbire, rărirea firelor de iarbă și dispariție în pete. Pentru a preveni aceasta, este recomandabil utilizarea unei compoziții de îngrășământ complex, de exemplu LandscaperPro Stress Control.

În cazul problemelor de pajiște

Dăunători, infecții sau mușchii vă distrug gazonul? Folosiți sfaturile noastre și scăpați de griji mai repede! www.icl-sf.ro

Leave a Reply