Probleme în gazon

⚠️⚠️Pericol pentru gazon!!⚠️⚠️

Fluctuațiile de temperatură și precipitațiile abundente au dus la apariția mai multor probleme în gazon. Știm cu toții că bolile se dezvoltă și se răspândesc mai ușor în condiții de umiditate ridicată. Pentru a menține sănătatea, densitatea și culoarea peluzei dumneavoastră
specialiștii LandscaperPro vin cu o serie de sfaturi:

1️. Folosiți un amestec de gazon rezistent la boli și umiditate.
2️. Udați dimineața pentru a permite uscarea rapidă a suprafeței frunzelor și evitați irigarea excesivă.
3️. Asigurați aerarea gazonului și evitați umbrirea continuă (schimbați locația aspersorului la fiecare 2-3 zile, nu țineți obiecte în aceași zonă mai mult timp).

4️. Fortificați gazonul prin aplicarea unui îngrășământ special pentru gazon. Se recomandă aplicarea unei formule echilibrate sau cu un conținut ridicat de potasiu (cum ar fi Landscaper Pro Stress Control).
5️. Evitați aplicarea azotului în exces. Folosiți îngrășăminte granulare peliculate cu eliberare controlată. Acestea hrănesc gazonul o perioadă mai mare de timp și asigură o dezvoltare echilibrată.
6️. Pe soluri argiloase compactate, dacă este necesar, aplicați nisip pentru a îmbunătăți structura acestora.
7️. Folosiți o greblă pentru a îndepărta regulat resturile plantelor uscate sau moarte acumulate pe suprafața gazonului.
8️. Creșteți înălțimea de tundere pentru a crea un microclimat mai favorabil pentru gazon.
9️. Colectați resturile de gazon rămas dupa tundere pentru a evita transmiterea bolilor.
10. Dacă este cazul utilizați fungicide. Aplicați prin rotație mai multe produse cu substanțe active diferite pentru a evita dezvoltarea rezistenței bolilor

Leave a Reply